NEW RESTORE®: All Natural Daily Electrolytes

Shop now

Polityka prywatności

Polityka prywatności

Polityka prywatności

Spis treści

 

  1. Wprowadzenie
  2. Wyjaśnienie podstaw prawnych, na których się opieramy
  3. Kiedy zbieramy Twoje dane osobowe?
  4. Jakiego rodzaju dane osobowe gromadzimy?
  5. Jak i dlaczego wykorzystujemy Twoje dane osobowe?
  6. Łączenie Twoich danych w celu spersonalizowanego marketingu bezpośredniego
  7. Jak chronimy Twoje dane osobowe
  8. Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane osobowe?
  9. Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?
  10. Gdzie mogą być przetwarzane Twoje dane osobowe
  11. Jakie masz prawa w stosunku do swoich danych osobowych?
  12. Jak możesz zaprzestać wykorzystywania Twoich danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego?
  13. Kontakt z regulatorem
  14. Jeśli mieszkasz poza Wielką Brytanią
  15. Masz pytania?

 

  1. Wprowadzenie
  • Niniejsza Polityka prywatności szczegółowo wyjaśnia rodzaje danych osobowych, które możemy gromadzić na Twój temat, gdy wchodzisz z nami w interakcję. Wyjaśnia również, w jaki sposób przechowujemy i obchodzimy się z tymi danymi oraz dbamy o ich bezpieczeństwo.
  • Wiemy, że jest tu dużo informacji, ale chcemy, abyś był w pełni poinformowany o swoich prawach i sposobie, w jaki Hunter & Gather Foods Ltd wykorzystuje Twoje dane; na przykład wyjaśnimy takie kwestie, jak historia Twoich zakupów i sposób, w jaki łączymy dane w firmie Hunter & Gather Foods Ltd, aby zbudować Twój profil
  • Mamy nadzieję, że poniższe sekcje odpowiedzą na Twoje pytania. Jeśli jednak nie, skontaktuj się z nami.
  • Prawdopodobnie będziemy musieli od czasu do czasu aktualizować niniejszą Politykę prywatności. Powiadomimy Cię o wszelkich istotnych zmianach, ale możesz wrócić i sprawdzić je, kiedy tylko zechcesz.

 

  1. Wyjaśnienie podstaw prawnych, na których się opieramy
  • Ustawa o ochronie danych określa kilka różnych powodów, dla których firma może gromadzić i przetwarzać Twoje dane osobowe, w tym:

Zgoda

  • W określonych sytuacjach możemy gromadzić i przetwarzać Twoje dane za Twoją zgodą.

Przykład – gdy zaznaczysz pole, aby otrzymywać biuletyny e-mailowe.

  • Gromadząc Twoje dane osobowe, zawsze wyjaśniamy Ci, jakie dane są niezbędne w związku z konkretną usługą.

Zobowiązania umowne 

  • W pewnych okolicznościach potrzebujemy Twoich danych osobowych, aby wywiązać się z naszych zobowiązań umownych.

Przykład – jeśli zamówisz u nas przedmiot z dostawą do domu, pobierzemy Twój adres i dane kontaktowe w celu dostarczenia Twojego zakupu i przekażemy je naszemu kurierowi.

Zgodność z prawem 

  • Jeśli wymaga tego prawo, być może będziemy musieli gromadzić i przetwarzać Twoje dane.

Przykład – możemy przekazać organom ścigania dane osób zaangażowanych w oszustwo lub inną działalność przestępczą mającą wpływ na działalność gospodarczą.

Uzasadniony interes 

  • W określonych sytuacjach wymagamy, aby Twoje dane były realizowane w celu realizacji naszych prawnie uzasadnionych interesów w sposób, jakiego można racjonalnie oczekiwać w ramach prowadzenia naszej działalności i który nie wpływa w istotny sposób na Twoje prawa, wolności i interesy.

Przykład – możemy wykorzystać Twoją historię zakupów, aby wysyłać Ci lub udostępniać spersonalizowane oferty 

  • Łączymy także historię zakupów wielu klientów, aby zidentyfikować trendy i zapewnić, że będziemy w stanie nadążać za popytem oraz opracowywać nowe produkty/usługi
  • Możemy również wykorzystywać Twoje dane adresowe, aby przesyłać Ci pocztą informacje dotyczące marketingu bezpośredniego, informujące Cię o produktach i usługach, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować.

 

  1. Kiedy zbieramy Twoje dane osobowe?
  • Kiedy odwiedzasz naszą witrynę internetową i używasz swojego konta do zakupu produktów i usług, przez telefon lub osobiście w naszych sklepach detalicznych.
  • Kiedy dokonujesz zakupu online i rozliczasz się jako gość (w takim przypadku zbieramy jedynie dane dotyczące transakcji).
  • Kiedy tworzysz u nas konto.
  • Kiedy kupujesz produkt lub usługę w sklepie lub przez telefon, ale nie masz (lub nie używasz) konta.
  • Kiedy kontaktujesz się z nami w mediach społecznościowych.
  • Kiedy kontaktujesz się z nami w jakikolwiek sposób w przypadku zapytań, skarg itp.
  • Gdy poprosisz jednego z naszych pracowników o przesłanie Ci e-mailem informacji o produkcie lub usłudze.
  • Kiedy bierzesz udział w losowaniach nagród lub konkursach.
  • Kiedy zdecydujesz się wypełnić ankiety, które Ci wysyłamy.
  • Kiedy komentujesz lub oceniasz nasze produkty i usługi.
  • Każda osoba może uzyskać dostęp do danych osobowych, które jej dotyczą, w tym do opinii. Jeśli więc Twój komentarz lub recenzja zawiera informacje o członku zespołu, który świadczył tę usługę, na żądanie może zostać mu przekazany.
  • Kiedy wypełniasz jakiekolwiek formularze. Na przykład, jeśli zdarzy się wypadek w sklepie lub wystąpią problemy z dostawą, członek zespołu może zebrać Twoje dane osobowe.
  • Gdy udzieliłeś osobie trzeciej pozwolenia na udostępnienie nam informacji, które o Tobie przechowuje.
  • Zbieramy dane z publicznie dostępnych źródeł, jeśli wyraziłeś zgodę na udostępnienie informacji lub gdy informacje są upubliczniane zgodnie z prawem.
  • Kiedy odwiedzasz nasze lokale, które zazwyczaj posiadają systemy CCTV działające dla bezpieczeństwa zarówno klientów, jak i personelu. Systemy te mogą rejestrować Twój wizerunek podczas Twojej wizyty.

 

  1. Jakiego rodzaju dane osobowe gromadzimy?
  • Jeśli masz u nas konto internetowe: Twoje imię i nazwisko, adres rozliczeniowy/dostawy, zamówienia i rachunki, adres e-mail i numer telefonu
  • Szczegóły Twoich interakcji z nami za pośrednictwem naszego centrum kontaktowego, w sklepie lub w Internecie.
    Przykład – zbieramy notatki z naszych rozmów z Tobą, szczegóły wszelkich skarg lub komentarzy, które poczyniłeś, szczegóły dokonanych zakupów, przedmioty obejrzane lub dodane do Twojego koszyka, wykorzystanie kuponów, produkty, którymi się interesujesz, strony internetowe strony, które odwiedzasz oraz jak i kiedy się z nami kontaktujesz.
  • Szczegóły dotyczące Twoich preferencji zakupowych.

Przykład – który z naszych sklepów lub sprzedawców wolisz odwiedzać i gdzie realizujesz swoje kupony.

  • Szczegóły dotyczące Twoich wizyt na naszej stronie internetowej oraz strony, z której trafiłeś na naszą stronę.
  • Informacje zbierane poprzez wykorzystanie plików cookies w Twojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookie
  • Dane osobowe, które pomagają nam polecać interesujące Cię produkty.

Przykład– możesz poinformować nas o wymaganiach dietetycznych lub nietolerancjach pokarmowych.Wykorzystamy te informacje, aby poinformować Cię o naszych produktach 

  • Będziemy prosić o Twoje dane osobowe i będziemy je wykorzystywać wyłącznie w celu rekomendowania interesujących Cię produktów i dostosowania Twoich zakupów u nas. Oczywiście to zawsze Ty decydujesz, czy udostępnisz nam takie dane
  • Twoje komentarze i recenzje produktów
  • Tablica rejestracyjna Twojego samochodu może zostać zarejestrowana na niektórych naszych parkingach w celu zarządzania ograniczeniami parkowania.
  • Aby zapewnić najlepszą możliwą jakość korzystania z Internetu, zbieramy informacje techniczne o Twoim połączeniu internetowym i przeglądarce, a także kraj i numer telefonu, w którym znajduje się Twój komputer, strony internetowe przeglądane podczas Twojej wizyty, kliknięte reklamy oraz dowolne wprowadzone wyszukiwane hasła.Polityka plików cookie
  • Twoja nazwa użytkownika w mediach społecznościowych, jeśli kontaktujesz się z nami za pośrednictwem tych kanałów, aby pomóc nam odpowiedzieć na Twoje komentarze, pytania lub opinie.

 

  1. Jak i dlaczego wykorzystujemy Twoje dane osobowe?
  • Chcemy zapewnić najlepszą możliwą obsługę klienta.Aby to osiągnąć, musimy zrozumieć Twoje wymagania i uzyskać jak najlepszy obraz tego, kim jesteś, łącząc posiadane przez nas dane.
  • Korzystamy z tych informacji, aby oferować Ci promocje, produkty i usługi, które najprawdopodobniej Cię zainteresują.
  • W przypadku uczestników programu lojalnościowego możemy zaoferować Ci także odpowiednie nagrody.
  • Prawo dotyczące prywatności danych pozwala na to w ramach naszego uzasadnionego interesu, jakim jest zrozumienie naszych klientów i świadczenie usług na najwyższym poziomie.
  • Jeśli chcesz zmienić sposób, w jaki wykorzystujemy Twoje dane, szczegółowe informacje znajdziesz w sekcji „Jakie są moje prawa?” poniżej.
  • Pamiętaj, że jeśli zdecydujesz się nie udostępniać nam swoich danych osobowych lub odmówisz niektórych zezwoleń na kontakt, możemy nie być w stanie świadczyć niektórych usług, o które prosiłeś.

Przykład – jeśli poprosiłeś nas o powiadomienie, gdy produkt ponownie pojawi się w magazynie, nie możemy tego zrobić, jeśli wycofałeś swoją ogólną zgodę na kontakt z nami.

Oto, w jaki sposób i dlaczego będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe:-

  • Aby przetwarzać zamówienia złożone za pośrednictwem naszej witryny internetowej, telefonu, aplikacji lub sklepu. Jeśli nie pobierzemy Twoich danych osobowych podczas realizacji transakcji, nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia i spełnić naszych obowiązków prawnych.

Przykład – może zaistnieć potrzeba przekazania Twoich danych stronie trzeciej w celu dostarczenia lub dostarczenia zamówionego produktu lub usługi, a my możemy przechowywać Twoje dane przez rozsądny okres później w celu wypełnienia wszelkich zobowiązań umownych, takich jak jako zwrot pieniędzy i tak dalej.

  • Aby odpowiedzieć na Twoje zapytania, prośby o zwrot pieniędzy i skargi. Obsługa informacji, które nam przesyłasz, umożliwia nam reagowanie na wszelką przyszłą komunikację z nami i wykazanie, w jaki sposób komunikowaliśmy się z Tobą przez cały czas. Robimy to na podstawie naszych zobowiązań umownych wobec Ciebie, naszych zobowiązań prawnych i naszych uzasadnionych interesów polegających na zapewnieniu Ci najlepszej obsługi i zrozumieniu, w jaki sposób możemy ulepszyć nasze usługi w oparciu o Twoje doświadczenie
  • Aby chronić naszą firmę i Twoje konto przed oszustwami i innymi nielegalnymi działaniami. Obejmuje to wykorzystywanie Twoich danych osobowych do utrzymywania, aktualizowania i zabezpieczania Twojego konta. Będziemy również monitorować Twoją aktywność przeglądania, aby szybko zidentyfikować i rozwiązać wszelkie problemy oraz chronić integralność naszych stron internetowych. Zrobimy to wszystko w ramach naszego prawnie uzasadnionego interesu.

Przykład – poprzez sprawdzenie hasła podczas logowania i wykorzystanie automatycznego monitorowania adresów IP w celu wykrycia ewentualnych fałszywych logowań z nieoczekiwanych lokalizacji.

  • Aby przetwarzać płatności i zapobiegać nieuczciwym transakcjom. Robimy to w oparciu o nasze uzasadnione interesy biznesowe. Pomaga to również chronić naszych klientów przed oszustwami.
  • Jeśli w wyniku monitorowania oszustw i monitorowania podejrzanych transakcji wykryjemy jakąkolwiek działalność przestępczą lub domniemaną działalność przestępczą, będziemy przetwarzać te dane w celu zapobiegania lub wykrywania czynów niezgodnych z prawem.Naszym celem jest ochrona osób, z którymi mamy kontakt, przed działalnością przestępczą.
  • Za Twoją zgodą będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe, preferencje i szczegóły Twoich transakcji, aby informować Cię za pośrednictwem poczty elektronicznej, naszej strony internetowej, SMS-ów, telefonu i za pośrednictwem naszych centrów kontaktowych o odpowiednich produktach i usługach, w tym dostosowanych do indywidualnych potrzeb ofertach specjalnych, rabatach, promocje, wydarzenia, konkursy i tak dalej.
  • Możesz w dowolnym momencie zrezygnować z otrzymywania od nas informacji za pośrednictwem dowolnego z tych kanałów.
  • Aby wysyłać Ci pocztą odpowiednie, spersonalizowane komunikaty dotyczące aktualizacji, ofert, usług i produktów. Zrobimy to w oparciu o nasz uzasadniony interes biznesowy.W dowolnym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości drogą pocztową.
  • Aby wysyłać Ci komunikaty wymagane przez prawo lub niezbędne do informowania Cię o zmianach w usługach, które Ci świadczymy. Na przykład aktualizacje niniejszej Polityki prywatności, powiadomienia o wycofaniu produktów i wymagane prawnie informacje dotyczące Twoich zamówień. Te wiadomości serwisowe nie będą zawierać żadnych treści promocyjnych i nie będą wymagały wcześniejszej zgody, jeśli zostaną wysłane e-mailem lub SMS-em. Jeżeli nie wykorzystamy Twoich danych osobowych do tych celów, nie będziemy w stanie wywiązać się z naszych obowiązków prawnych.
  • Aby wyświetlić Ci najciekawsze treści w naszej witrynie lub aplikacjach, wykorzystamy posiadane dane na temat Twoich ulubionych produktów. Robimy to na podstawie Twojej zgody na otrzymywanie powiadomień z aplikacji i/lub na umieszczanie przez naszą witrynę plików cookie lub podobnych technologii na Twoim urządzeniu.

Przykład – możemy wyświetlić listę ostatnio przeglądanych przez Ciebie przedmiotów lub zaproponować Ci rekomendacje na podstawie Twojej historii zakupów i wszelkich innych danych, które nam udostępniłeś.

  • Aby zarządzać naszymi losowaniami nagród lub konkursami, w których bierzesz udział, na podstawie Twojej zgody wyrażonej w momencie wzięcia udziału.
  • Aby rozwijać, testować i ulepszać systemy, usługi i produkty, które Ci udostępniamy. Zrobimy to w oparciu o nasze uzasadnione interesy biznesowe.

Przykład – zarejestrujemy identyfikator sesji Twojej przeglądarki, aby pomóc nam lepiej zrozumieć, gdy zostawisz nam opinię online na temat jakichkolwiek problemów, które masz 

  • Aby spełnić nasze zobowiązania umowne lub prawne dotyczące udostępniania danych organom ścigania.
  • Aby wysyłać Ci prośby o ankiety i opinie, które pomogą Ci ulepszyć nasze usługi. Wiadomości te nie będą zawierać żadnych treści promocyjnych i nie będą wymagały wcześniejszej zgody, jeśli zostaną wysłane e-mailem lub SMS-em. Mamy ku temu uzasadniony interes, ponieważ pomaga to w dostosowaniu naszych produktów i usług do Twoich potrzeb.
  • Możesz w dowolnym momencie zrezygnować z otrzymywania od nas takich żądań, aktualizując swoje preferencje na swoim koncie online.

 

  1. Łączenie Twoich danych w celu spersonalizowanego marketingu bezpośredniego
  • Chcemy przedstawiać Ci oferty i promocje, które w określonym czasie najlepiej odpowiadają Twoim zainteresowaniom. Aby pomóc nam w lepszym, ogólnym zrozumieniu Ciebie jako klienta, łączymy Twoje dane osobowe zebrane w całej firmie, jak opisano powyżej, na przykład Twoją historię zakupów w Hunter & Gather Foods Ltd. W tym celu łączymy również dane, które zbieramy bezpośrednio od Ciebie z danymi, które uzyskujemy od osób trzecich, którym wyraziłeś zgodę na przekazywanie nam tych danych.

 

  1. Jak chronimy Twoje dane osobowe
  • Wiemy, jak ważne jest bezpieczeństwo danych dla wszystkich naszych klientów. Mając to na uwadze, będziemy traktować Twoje dane z najwyższą starannością i podejmiemy wszelkie odpowiednie kroki w celu ich ochrony.
  • Zabezpieczamy dostęp do wszystkich obszarów transakcyjnych naszych stron internetowych za pomocą technologii „https”.
  • Dostęp do Twoich danych osobowych jest chroniony hasłem, a dane wrażliwe (takie jak dane karty płatniczej) są zabezpieczone szyfrowaniem SSL z metodami przekierowania do bramki płatniczej.
  • Regularnie monitorujemy nasz system pod kątem możliwych luk i ataków, a także przeprowadzamy testy penetracyjne, aby zidentyfikować sposoby dalszego wzmocnienia bezpieczeństwa.

 

  1. Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane osobowe?
  • Za każdym razem, gdy zbieramy lub przetwarzamy Twoje dane osobowe, będziemy je przechowywać tylko tak długo, jak będzie to konieczne do celu, dla którego zostały zebrane.
  • Po upływie tego okresu przechowywania Twoje dane zostaną całkowicie usunięte lub zanonimizowane, na przykład poprzez agregację z innymi danymi, aby można było je wykorzystać w sposób uniemożliwiający identyfikację do analiz statystycznych i planowania biznesowego.
  • Gdy złożysz zamówienie, będziemy przechowywać podane przez Ciebie dane osobowe przez siedem lat, abyśmy mogli spełnić nasze zobowiązania prawne i umowne.

 

  1. Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?
  • Czasami udostępniamy Twoje dane osobowe zaufanym stronom trzecim.

Przykład –  kurierzy dostawczy, aby zarządzać oszustwami, rozpatrywać skargi, pomagać nam spersonalizować nasze oferty dla Ciebie i tak dalej.

  • Oto zasady, które stosujemy wobec tych organizacji, aby zapewnić bezpieczeństwo Twoich danych i chronić Twoją prywatność:
    • Udostępniamy im tylko te informacje, których potrzebują do świadczenia określonych usług.
    • Mogą wykorzystywać Twoje dane wyłącznie do celów, które określiliśmy w naszej umowie z nimi.
    • Ściśle z nimi współpracujemy, aby mieć pewność, że Twoja prywatność jest zawsze szanowana i chroniona.
    • Jeśli przestaniemy korzystać z ich usług, wszelkie przechowywane przez nich dane zostaną usunięte lub staną się anonimowe.
  • Przykładowe strony trzecie, z którymi współpracujemy:
    • Firmy IT obsługujące naszą stronę internetową i inne systemy biznesowe.
    • Firmy operacyjne, takie jak firmy kurierskie.
    • Firmy zajmujące się marketingiem bezpośrednim, które pomagają nam zarządzać naszą komunikacją elektroniczną z Tobą.
    • Google / Facebook / Twitter, aby pokazać Ci produkty, które mogą Cię zainteresować podczas przeglądania Internetu. Opiera się to albo na Twojej zgodzie marketingowej, albo na akceptacji plików cookie na naszych stronach internetowych.
    • Firmy zajmujące się analizą danych, aby zapewnić aktualność i dokładność Twoich danych.
  • Udostępnianie Twoich danych podmiotom trzecim dla ich własnych celów:

Będziemy to robić tylko w bardzo szczególnych okolicznościach

Przykład – za Twoją zgodą, wyrażoną w momencie podawania danych osobowych, możemy przekazać te dane podmiotowi trzeciemu w celach marketingu bezpośredniego – jeśli weźmiesz udział w konkursie treningu personalnego i zaznaczysz pole, wyrażając na to zgodę firma zajmująca się szkoleniem personalnym może bezpośrednio przesyłać Ci informacje promocyjne. Lub jeśli zorganizujemy wspólne wydarzenie z Twoim lokalnym sprzedawcą, a Ty zgodzisz się na otrzymywanie od nich bezpośrednich wiadomości.

Przykład – w celu zarządzania oszustwami możemy udostępniać informacje o oszukańczych lub potencjalnie oszukańczych działaniach w naszych obiektach lub systemach. Może to obejmować udostępnianie danych o osobach organom ścigania.

Przykład – na uzasadniony wniosek możemy być również zobowiązani do ujawnienia Twoich danych osobowych policji lub innemu organowi egzekwowania prawa, organowi regulacyjnemu lub rządowi w Twoim kraju pochodzenia lub gdziekolwiek indziej. Żądania te są rozpatrywane indywidualnie i uwzględniają prywatność naszych klientów.

Przykład – możemy od czasu do czasu rozszerzać, zmniejszać lub sprzedawać firmę Hunter & Gather Foods Ltd, co może wiązać się z przeniesieniem oddziałów lub całej firmy na nowych właścicieli. Jeżeli tak się stanie, Twoje dane osobowe zostaną, w stosownych przypadkach, przekazane nowemu właścicielowi lub podmiotowi kontrolującemu, zgodnie z warunkami niniejszej Informacji o ochronie prywatności.

W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt z naszym Menedżerem ds. prywatności.

 

  1. Gdzie mogą być przetwarzane Twoje dane osobowe

Międzynarodowe przesyłanie danych osobowych i stosowane środki ich zabezpieczenia 

Nie przekazujemy bezpośrednio żadnych Twoich danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG). Jednakże niektórzy z naszych podmiotów przetwarzających dane mogą to zrobić i w tej sekcji wyjaśniono wpływ tych międzynarodowych transferów oraz sposób ochrony Twoich danych.

Wiele naszych podmiotów przetwarzających dane obsługuje „systemy oparte na chmurze”, co oznacza, że ​​informacje są przechowywane w informacyjnych centrach danych w różnych lokalizacjach. Wszystkie systemy oparte na chmurze, z których korzystamy, zastrzegają sobie prawo do przechowywania kopii Twoich danych osobowych poza EOG w celu przechowywania kopii zapasowych, aby zagwarantować ich odzyskanie.

W każdym przypadku my i/lub nasi przetwarzający korzystają z jednego lub więcej z następujących środków, które mają pomóc chronić Twoje prawa do prywatności i zapewnić Ci środki zaradcze w mało prawdopodobnym przypadku nadużycia:

  • Niektórzy podmioty przetwarzające mogą przekazywać Twoje dane osobowe do krajów, które Komisja Europejska uznała za zapewniające odpowiedni poziom ochrony danych osobowych. Dalsze szczegóły można znaleźć w artykule Komisja Europejska: Adekwatność ochrony danych osobowych w krajach spoza UE.
  • W przypadku przekazywania danych osobowych poza EOG lub kraje, które WE uznaje za zapewniające odpowiednią ochronę prywatności, korzystamy z konkretnych umów zatwierdzonych przez Komisję Europejską, które zapewniają danym osobowym taką samą ochronę, jaką mają w Europie. Dalsze szczegóły można znaleźć w artykule Komisja Europejska: Wzory umów o przekazywaniu danych osobowych do krajów trzecich.
  • Dostawcy przechowujący dane w USA mogą samodzielnie certyfikować się zgodnie z Tarczą Prywatności UE-USA, która wymaga od nich zapewnienia podobnej ochrony danych osobowych udostępnianych między Europą i USA. Więcej informacji można znaleźć w dokumencie Komisja Europejska: Tarcza Prywatności UE-USA.

Skontaktuj się z nami pod adresem realfood@hunterandgatherfoods.com, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat konkretnych mechanizmów stosowanych przez naszych administratorów danych podczas przesyłania Twoich danych osobowych poza EOG.

 

  1. Jakie masz prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Przegląd różnych Twoich praw

Masz prawo żądać:

  • Dostęp do przechowywanych przez nas danych osobowych na Twój temat, w większości przypadków bezpłatny.
  • Poprawa Twoich danych osobowych, jeśli są nieprawidłowe, nieaktualne lub niekompletne.
  • Na przykład, gdy wycofasz zgodę lub sprzeciwisz się temu, a nie mamy uzasadnionego nadrzędnego interesu, lub gdy cel, dla którego przechowujemy dane, dobiegł końca.
  • Żebyśmy zaprzestali wykorzystywania Twoich danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego (albo za pośrednictwem określonych kanałów, albo wszystkich kanałów).
  • Że zaprzestaniemy przetwarzania Twoich danych osobowych na podstawie zgody po wycofaniu przez Ciebie tej zgody.
  • Weryfikacja przez Partnera każdej decyzji podjętej wyłącznie w oparciu o automatyczne przetwarzanie Twoich danych (tj.mi gdzie żaden człowiek nie dokonał jeszcze przeglądu wyniku i kryteriów podjęcia decyzji).
  • Masz prawo w dowolnym momencie zażądać kopii wszelkich informacji na Twój temat znajdujących się w posiadaniu firmy Hunter & Gather Foods Ltd, a także prawo do ich poprawienia, jeśli są niedokładne. Aby poprosić o informacje, skontaktuj się z Menedżerem ds. prywatności, Hunter & Gather Foods Ltd, St Laurence House, 2 Gridiron Place, Upminster, Essex, RM14 2BE lub e-mailem realfood@hunterandgatherfoods.com Aby poprosić o zmianę swoich danych, zaktualizuj swoją wersję online konto lub skontaktuj się z naszym Działem Obsługi Klienta.
  • Jeśli zdecydujemy się nie spełnić Twojej prośby, wyjaśnimy Ci powody naszej odmowy.
  • Twoje prawo do wycofania zgody – ilekroć udzieliłeś nam zgody na wykorzystanie Twoich danych osobowych, masz prawo w każdej chwili zmienić zdanie i wycofać tę zgodę.
  • Gdy powołujemy się na nasz prawnie uzasadniony interes – w przypadkach, gdy przetwarzamy Twoje dane osobowe na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu, możesz poprosić nas o zaprzestanie przetwarzania z przyczyn związanych z Twoją indywidualną sytuacją.Musimy to wówczas zrobić, chyba że uważamy, że mamy uzasadniony, nadrzędny powód do dalszego przetwarzania Twoich danych osobowych.
  • Marketing bezpośredni – masz prawo zaprzestać wykorzystywania Twoich danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego wszystkimi lub wybranymi kanałami. Zawsze musimy spełnić Twoją prośbę.
  • Sprawdzanie Twojej tożsamości – aby chronić poufność Twoich danych, poprosimy Cię o zweryfikowanie Twojej tożsamości przed przystąpieniem do realizacji jakiegokolwiek żądania złożonego na mocy niniejszej Polityki prywatności. Jeśli upoważniłeś osobę trzecią do złożenia wniosku w Twoim imieniu, poprosimy ją o udowodnienie, że ma Twoją zgodę na działanie.

 

  1. Jak możesz zaprzestać wykorzystywania Twoich danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego?

Istnieje kilka sposobów, w jaki możesz przerwać komunikację z nami w ramach marketingu bezpośredniego:

    • Kliknij link „anuluj subskrypcję” w każdej wiadomości e-mail, którą do Ciebie wysyłamy. W takim przypadku przestaniemy otrzymywać dalsze wiadomości e-mail od naszego działu marketingu.
    • Jeśli masz konto, zaloguj się do swojego Hunter & Gather Foods Ltd, odwiedź obszar „Moje konto” i zmień swoje preferencje.
    • Napisz do menedżera ds. prywatności, Hunter & Gather Foods Ltd, St Laurence House, 2 Gridiron Place, Upminster, Essex, RM14 2BE

Pamiętaj, że po zmianie preferencji możesz nadal otrzymywać wiadomości przez krótki czas, dopóki nasze systemy nie zostaną w pełni zaktualizowane.

 

  1. Kontakt z Organem Regulacyjnym

Jeśli uważasz, że Twoje dane nie zostały właściwie potraktowane lub nie jesteś zadowolony z naszej odpowiedzi na jakiekolwiek prośby, które skierowałeś do nas w związku z wykorzystaniem Twoich danych osobowych, masz prawo złożyć skargę do Komisarza ds. Informacji Biuro.

Możesz się z nimi skontaktować, dzwoniąc pod numer 0303 1231113

Lub przejdź do witryny http://www.ico.org.uk/concerns. Pamiętaj, że nie możemy ponosić odpowiedzialności za zawartość zewnętrznych stron internetowych)

Jeśli mieszkasz poza Wielką Brytanią, masz prawo złożyć skargę do odpowiedniego organu regulacyjnego ds. ochrony danych w swoim kraju zamieszkania. Szczegóły można znaleźć w Rozdziale 16.

 

  1. Jeśli mieszkasz poza Wielką Brytanią

Dla wszystkich klientów spoza Wielkiej Brytanii

  • Korzystając z naszych usług lub przekazując nam swoje dane osobowe, wyrażasz wyraźną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas lub w naszym imieniu. Oczywiście nadal masz prawo poprosić nas, abyśmy nie przetwarzali Twoich danych w określony sposób, a jeśli to zrobisz, uszanujemy Twoją wolę.
  • Czasami będziemy musieli przesyłać Twoje dane osobowe między krajami, abyśmy mogli dostarczyć zamówione towary lub usługi. W ramach zwykłej działalności możemy przekazywać Twoje dane osobowe z kraju zamieszkania do siebie i stron trzecich znajdujących się w Wielkiej Brytanii.
  • Współpracując z nami, wyrażasz zgodę na zagraniczne wykorzystanie, przekazywanie i ujawnianie Twoich danych osobowych poza krajem zamieszkania dla naszych zwykłych celów biznesowych.
  • Może to mieć miejsce, ponieważ nasze obiekty do przechowywania technologii informatycznych i serwery znajdują się poza krajem zamieszkania użytkownika i może obejmować przechowywanie danych osobowych na serwerach w Wielkiej Brytanii.
  • Zapewnimy podjęcie uzasadnionych kroków, aby uniemożliwić osobom trzecim spoza Twojego kraju zamieszkania wykorzystanie Twoich danych osobowych w sposób nieokreślony w niniejszej Polityce prywatności. Zadbamy również o odpowiednią ochronę poufności i prywatności Twoich danych osobowych.

 

  1. Masz pytania?

Mamy nadzieję, że niniejsza Polityka prywatności była pomocna w określeniu sposobu, w jaki obchodzimy się z Twoimi danymi osobowymi i Twoich praw do ich kontroli.

Jeśli masz jakieś pytania, które nie zostały omówione, skontaktuj się z naszym Menedżerem ds. prywatności, który z przyjemnością Ci pomoże realfood@hunterandgatherfoods.com

Lub napisz do nas; Menedżer ds. prywatności, Hunter & Gather Foods Ltd, St Laurence House, 2 Gridiron Place, Upminster, Essex, RM14 2BE